Razgovor sa čika Veljkom

Brašno pod imenom Fidelinka pleni izuzetnu pažnju, a odgovornost za njegov kvalitet i bezbednost nosi g-din Veljko Stipić, Upravnik mlina u Subotici. Postavili smo mu nekoliko pitanja:

Koliko dugo se bavite proizvodnjom mlinskih proizvoda?

U mlinarskoj industriji sam 43 godine, obavljajući različite poslove upravljanja proizvodnim procesom. Rukovodilac mlina sam od 1993. godine, odnosno od svoje 42 godine života. U toku svoje karijere rukovodioca, radio sam na dve velike rekonstrukcije Fidelinkinih mlinova, u vidu osposobljavanja mlina za namensku proizvodnju i u vidu povećanja kapaciteta. Danas mlin u Subotici raspolaže sa dnevnim kapacitetom prerade pšenice od 250t.

Kakav izbor brašna „Domaćica“ ima?

Postoje različiti tipovi brašna koje se kategorišu na osnovu sadržaja mineralnih materija. Raspon brašna je od belih i polubelih brašna do brašna sa specifičnom granulacijom, za različite namene, u domaćinstvu, ali i u pekarskoj i konditorskoj industriji. Pored klasičnih tipova brašna, tu je još i integralno brašno samleveno na mlinskom kamenu.

Zašto „Domaćica“ treba da bude izbor u odnosu na druga brašna?

Dugogodišnjom tradicijom i kvalitetom, mlinski proizvodi pod imenom Fidelinka su neizostavljivi deo svakodnevne trpeze kroz raznovrsne proizvode pripremljene od brašna. Nabavkom zdravstveno bezbedne i pažljivo birane sirovine, uz strogo kontrolisane tehnološke režime proizvodnje, dobijamo proizvode vrhunskog kvaliteta. Svi naši proizvodi moraju da odgovaraju zakonskim propisima i internim standardima u pogledu zdravstvene bezbednosti i kvaliteta. Cilj nam je da imamo izbalansiran kvalitet gotovih proizvoda u toku cele godine, od žetve do žetve.