Naša testenina

Kroz istoriju, testenine su prešle put od hrane za iscrpljene pomorce pa sve do pravog kravljevskog tretmana. Zbog svoje visoke hranljive vrednosti, jednostavnog i raznolikog načina pripreme, testenine se koriste u ishrani cele populacije.

"Domaćica" testenine se mogu naći u raznim oblicima, a proizvode se od najfinije pšenične krupice i kukuruznog brašna dobijenih iz sopstvenih mlinova.

Domacica - Obogacena testenina Makaroni

"Domaćica" Obogaćena testenina
Makaroni

Obogaćivanje testenine vitaminima i mineralima je renomiran i opšteprihvaćen metod u preko 70 zemalja širom sveta, kojim namirnice iz svakodnevne upotrebe postaju zdravije i hranljivije za ljudski organizam, a ne menjaju svoj uobičajeni ukus, miris i izgled.

Folna kiselina i gvožđe doprinose boljem stanju krvnih sudova, smanjenju razdražljivosti i umora, kao i boljoj koncentraciji, izdržljivosti i kvalitetnijem snu. Obogaćena testenina pomaže u zadovoljavanju potreba za preporučenim dnevnim količinama vitamina i minerala, namenjeno je celokupnoj populaciji - kako deci, trudnicama i starijim osobama tako i studentima, sportistima i svima koji vode aktivan i zdrav život i žele da u potpunosti iskoriste svoje psihofizičke potencijale.

Obogaćena testenina preporučuje se svima, a njen hranljivi sastojci pomažu ljudima da budu produktivniji, snažniji i zdraviji.

Pioniri u proizvodnji obogaćnog brašna i testenine


Domacica - Makaroni


"Domaćica" Makaroni

Makaroni su šuplji i imaju fine brazde po površini da bi što bolje zadržavali sočne sokove sa kojima se pripremaju. Makarone možete da pripremite kao zapečeno jelo, ređane naizmenično s mesom kao musaku, prelivene jajima i sirom i na mnoge druge načine.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Uvojci"Domaćica" Uvojci

Divan oblik ove testenine je ukras svakog tanjira. Zato se uvojci služe u sosovima u kojima mogu da dođu do izražaja - dakle sa puno šarenog povrća (grašak, šargarepa), sjedinjeno pavlakom, ili pripremljeno na maslinovom ulju.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Skoljkice


"Domaćica" Školjkice

Domaćica školjkice je idealna testenina kao dodatak paradajz čorbama, pa čak i čorbastom pasulju. Odlično se slaže i uz sosove sa paradajzom i tunjevinom (ili lignjama i račićima) gde njen "morski" oblik u potpunosti dobija pravu ulogu. Takođe, ovaj oblik je savršen saveznik raznih salata na bazi kisele pavlake, kačkavalja i šunke.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Puzici


"Domaćica" Pužići

Budući da je ova testenina šuplja i savijenog oblika ona lako zadržava sočne sokove sa kojima se izmeša, pa je tako najbolja uz retke sosove od paradajza, za razne koktel-salate, lepo servirane, idealne kao meze na žurkama i rođendanima.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Tarana"Domaćica" Tarana

Evo nečega za prave gurmane! Domaćica tarana se priprema najčešće kao tradicionalno vojvođansko jelo sa domaćom kobasicom. Kombinujte ih slobodno, pustite mašti na volju! Sa Domaćica taranom ne možete da pogrešite.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Mastalice
"Domaćica" Maštalice

Domaćica maštalice su posebno interesantne najmlađima, zbog svog oblika u vidu slova i brojeva, a vole ih i odrasli. Uglavnom se koristi u supama sa mesom i povrćem.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Fida"Domaćica" Fida

Domaćica Fida će vas podsetiti na prave domaće rezance kakve su nekada pravile naše bake. Zbog kratkog vremena kuvanja, lake pripreme i prilagodljivosti najrazličitijim vrstama supa, Fida predstavlja pravi izbor i daje pun ukus supe.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Fida Plus"Domaćica" Fida Plus

Odlična uz jednostavne sosove od slatke pavlake ili gorgonzola sira, ali je i kao kruna bogate čorbe ili supe. A evo ideje za "nepopravljive" sladokusce: Fida plus sa šećerom i mlevenim orasima.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Spageti


"Domaćica" Špageti

Italijanske specijalitete koje ste do sada mogli da jedete samo u restoranima sada možete da preselite na sopstvenu trpezu. Domaćica špageti se mogu pripremiti u vidu najjednostavnijih jela pa sve do vrhunskih specijaliteta. Bilo da su sa mesom, sirom, povrćem ili morskim plodovima, špageti su omiljeno jelo pripremljeno brzo i lako.

U prodaji se može naći u pakovanju od 500g.

Domacica - Makaroni sa dodatkom jaja


"Domaćica" Makaroni sa dodatkom jaja

Za nove ukuse i prave gastronomske užitke. Makaroni šuplja, sa finim brazdama na površini najbolje zadržava sočne sosove sa kojima se priprema. Makaroni sa dodatkom jaja možete da pripremite kao zapečeno jelo,ređane naizmenično sa mesom kao musaka i preliveno jajima i sirom. Makaroni sa dodatkom jaja su stvorene za bogatu i maštovitu trpezu.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - Fida sa dodatkom jaja


"Domaćica" Fida sa dodatkom jaja

Kao nekada. Novi izgled, nova kulinarska inspiracija, za tradicionalna jela punog ukusa. Fida sa dodatkom jaja će Vas podsetiti na prave domaće rezance, kakve su nekad pravile naše bake - jer to oni zapravo i jesu 100% prirodna, prava kruna svake supe.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.

Domacica - sareni Uvojci


"Domaćica" Šareni uvojci

Fidelinkina "Domaćica"-testeninaSareni uvojci su napravljeni u tri boje. Mesavina zute, crvene i zelene testenine privlaci svaciju paznju. Sareni uvojci pripremljeni kao salata ili glavno jelo uz pun ukus paradajza i spanaca postaje omiljeno jelo svih uzrasta. Svojim sarenim izgledom je veoma popularan i neizbezan gost decijih rodjendana i ostalih proslava.

U prodaji se može naći u pakovanju od 400g.